A Balaton-felvidéki Szent Márton Út

2019.11.08

A Szent Márton Út a Balaton-felvidéken elhelyezkedő, Szent Mártonhoz köthető emlékek felkeresését foglalja magában, így egyszerre zarándoklat és tematikus túramozgalom. Végigjárásával a Balaton környékének kevéssé ismert, viszont kultúrtörténeti szempontból jelentős helyszíneire juthat el az érdeklődő.

Érintett települések

Zalaszentmárton, Vörs, Keszthely, Sümeg, Csabrendek-Nyírespuszta, Tapolca-Diszel, Szigliget, Káptalantóti, Óbudavár, Barnag, Balatonudvari, Vörösberény, Veszprém.

A Szent Mártonhoz köthető helyszíneken elhelyezett nyolcszögletű jelek satírozott mezőit - a letölthető, illetve az alábbi helyszíneken felvehető - Szent Márton útlevél megfelelő helyére bemásolva igazolható az egyes emlékhelyek felkeresése.

A helyszínek bejárhatóak gyalog, gépjárművel, lóval vagy kerékpárral. Az egyes szakaszok az egy-egy nap alatt elérhető távolságban, egymás közelében fekvő helyszíneket jelölnek.

A helyszínek meglátogatását követően a kitöltött útlevél szkennelve vagy postai úton eljuttatható 2020. október 31-ig a Keszthelyi Városvédő Egyesület elektronikus vagy postai címére, melyek alább olvashatóak. Az útlevelet beküldőket a keszthelyi Szent Márton ünnepségen, 2020. november 11-én jutalmazzuk.

Útlevél felvevőhelyek

Vörs - Szent Márton püspök-templom

Szigliget - Szent Márton-várkápolna

Sümeg - Püspöki Palota

Tihany - Apátsági Látogatóközpont

Balatonalmádi-Vörösberény - Tourinform

Keszthely - Balatoni Múzeum

Tourinform, Kastélymúzeum

Beküldési címek

Posta

Keszthelyi Városvédő Egyesület

Balatoni Múzeum

8360 Keszthely, Múzeum u. 2.

E-mail

szentmarton@keszthelyivarosvedok.hu

Az útlevél az alábbi gombra kattintva letölthető és nyomtatható