"Élő Adventi Kalendárium" Keszthelyen

2019.11.21

Díszítsünk az adventi időszakban minden nap egy-egy utcára néző ablakot a városban, - az aktuális dátummal - és várjuk együtt a karácsonyt!

Kérj egy számot a szervezőktől, és máris tervezheted adventi díszítésedet a megadott dátumra!


A díszítés készülhet papírból vagy filcből, lehet krétafilccel rajzolt, gömbökkel vagy fenyőággal, fényfüzérrel díszített, angyalos, szarvasos, csipkés, vagy mézeskalácsos. Színes vagy fehér, meghitt vagy akár vicces, gyermekrajzos vagy gyertyákkal ékített, - kedved szerinti karácsonyi üzenetet is tehetsz rá.

A jelentkezés részletei és részvételi szabályok:


  • A jelentkezéseddel vállalod, hogy a számodra meghatározott napon ablakodat, udvarodat ünnepi díszbe öltözteted.
  • A jelentkezés határideje: 2019. november 26.
  • A megadott szám csak az adott napon, este 6 órakor kerülhet ki az ablakba - a díszítést korábban is el lehet készíteni.
  • Fontos, hogy a rád eső naptól kezdve december 24-ig minden este tudd működtetni a világítást/gyertyafényt, hogy Szentestére a város minden szegletében világos legyen.
  • Az egy utcában lakó jelentkezők közül az első kapja meg a díszítés lehetőségét, a szomszédokat/közel lakókat hozzá irányítjuk, őt segíthetik a díszítésben, vagy esetleges szeretetvendégség készítésében.
  • Szeretetvendégség (este 6 és 7 óra között): nem kötelező feltétele a részvételnek, lehetséges csak díszítéssel is jelentkezni. Aki készül teával, forralt borral, esetleg pogácsával vagy egyéb aprósággal, annak a vonatkozó jelzése este 6 órától a nyitott kapu. Jelentése: "Gyere be, szívesen látunk az udvarban egy teára, beszélgetésre". A zárt kapu azt jelenti "Szívesen díszítek, de nem készültem vendégfogadásra".
  • Lehetőség van a szeretetvendégségen túl más módon is várni az érkezőket (zenével, fényjátékkal...de bármilyen más ötletet is örömmel várunk.)
  • Ha tudsz az utcádra/házadra vonatkozó helytörténeti adalékkal szolgálni, küldd el nekünk, hogy elsőként ezzel navigálhassuk a "fénykeresőket". Ha nem kapunk ilyen részletet, akkor minden este 6 órakor a városrészt jelöljük majd meg a Városvédő Egyesület Facebook oldalán, ahol az aktuális ablakot keresni kell.
  • Ha megtaláltad valaki más díszítését, fényképezd le, és küldd el nekünk a fotódat, ebből karácsonykor kollázst készítünk.  

A programhoz csatlakozni az alábbi űrlap beküldésével lehet:

Kapcsolat:

Németh Eszter

nemeth.eszter@tci.hu

+36 83 321 321